,

Yogakurs - Oslo - Nordstrand - LambertseterYoga og avspenning I

Lambertseter - Nordstrand.

Dette er vårt grunnkurs i yoga og avspenning. I dette kurset lærer du klassiske yogastillinger, pusteøvelser, avspenningsteknikker og enkel meditasjon.

Øvelsene er enkle, slik at alle kan delta. Man trenger ikke å være myk eller i god form for å være med på kurset.

I kurset blir det lagt vekt på at man lærer øvelser og teknikker som man kan fortsette med å bruke på egenhånd etter kursets slutt.

På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Yoga og avspenning II

Lambertseter - Nordstrand.

Dette er et kurs for deg som har gått en eller flere runder på vårt grunnkurs og for deg som har gjort yoga lenge. Mange kommer til yoga år etter år og finner stadig ny inspirasjon.

Her bruker vi grunnøvelse og du vil lære flere nye stillinger. Det blir flere detaljer og større utfordringer. Det er mye å ta av i yogatradisjon og vi forsetter utforskingen av både fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenningsteknikker og meditasjon.

I kurset blir det lagt vekt på at man lærer øvelser og teknikker som man kan fortsette med å bruke på egenhånd etter kursets slutt.

På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Myk og rolig yoga.

Lambertseter - Nordstrand.

I dette kurset vektlegger vi rolige og avstressende yogaøvelser, pusteteknikker for ny energi og balanse, avspenning og tilstedeværelse.

Du trenger ikke være spesielt myk, og du står fritt til å stå over øvelser grunnet fysiske begrensninger. Du vil allikevel få god virking av yogaen.

Vi vil jobbe med fysiske øvelser for å løse opp i og sikre god bevegelighet i muskler og ledd, og pusteøvelser for å gi en friere og mer naturlig pust. Samtidig utforsker vi enkle teknikker for mer tilstedeværelse og mindfullness, og blir kjent med dybdeavspenning.

I dette kurset vil vi ha en spesielt rolig og forsiktig tilnærming til den fysiske yogaen, noe som gjør at kurset passer godt hvis du har spesielle hensyn å ta.Senior yoga

Lambertseter - Nordstrand.

Senioryoga er for deg fra 55+. Du lærer fysiske øvelser, pust og avspenning fra den klassiske yogaen, men tilpasset den eldre kroppens behov. Kurset kan også passe for yngre personer som av ulike grunner trenger en roligere yogaform, eller i en opptreningsfase. Levd liv setter spor, og kroppen forandrer seg.

Når vi blir eldre blir muskler og ledd stivere, og det kan være vanskeligere å holde balansen. Mange synes også at det er mer utfordrende å puste helt ned i magen. På dette kurset lærer du øvelser som gir god sirkulasjon, vi tøyer muskler og ledd på en skånsom måte, og leker oss med øvelser som gir bedre styrke og god holdning. Vi trener på å puste godt og dypt slik at indre organer og fordøyelses apparatet får en gunstig massasje. Vi fokuserer også på bekkenbunnsmuskulatur og mage. Du vil kunne oppleve økt tilstedeværelse og ro gjennom pust, bevegelse og avspenning.

Vinyasa Flow - Dynamiskyoga


Lambertseter - Nordstrand.

En fysisk krevende yogatime som fornyer og løfter energien! Vinyasa Flow passer for deg som ønsker god treningseffekt av yogaen.

Med dynamiske bevegelsessekvenser hvor yogastillingene glir over i hverandre i takt med åndedrettet, øker du blodsirkulasjonen, styrker og tøyer musklene og kommer ut av timen med en bedre holdning og en ny letthet i kropp og sinn!

For best utbytte av dynamiske yogaformer bør man like å trene.

Timene avsluttes med en velgjørende avspenning.

Vi har to varianter:
- Vinyasa Flow - Dynamisk: Varierer fra gang til gang
- Vinyasa Flow - Dynamisk (Ashtanga sekvens): Følger Ashtanga yoga sin faste sekvens.

Dette er en fysisk krevende yogatime og du bør ha erfaring med yoga fra tidligere for å delta i denne klassen. Enten fra Fri Yoga sitt yoga og avspenningskurs, Fri Yoga sitt klassisk dynamiskyoga, eller fra andre yogastudioer.

I Vinyasa Flow må du ha med egen yogamatte!Klassisk dynamiskyoga


Lambertseter - Nordstrand.

Her bruker vi klassiske yogastillinger som utføres på en dynamisk måte. Timen er bygget opp av serier av øvelser som repeteres.

Vi vil jobbe med fysiske øvelser som styrker kroppen, med spesielt fokus på kjernemuskulatur. I tillegg vil de fysiske øvelsene løse opp i stive muskler og ledd. Vi vil jobbe mye med solhilsen, en dynamisk øvelse som både styrker, strekker og balanserer kroppen.

Det blir noe tid til pust og avspenning.

Yang og yin yoga


Lambertseter - Nordstrand.

Yang og yin yoga er en time som inneholder både dynamiske sekvenser og rolige lange strekk.

Den første delen Yang består av dynamiske og energi vekkende sekvenser som solhilsen og styrkende stående posisjoner. Her bruker vi dynamiske bevegelser som glir over i hverandre i takt med pusten. Her vil du kjenne at du bruker ulike muskelgrupper og tilføyer kroppen liv og energi.

I den siste Yin delen roer du ned kroppen, tankene og nervesystemet. Her holdes stillingene over tid, sånn at ledd og muskler får lange og dype strekk. Her har du muligheten til å komme i dyp kontakt med deg selv og pusten din. Yang og Yin yoga passer for alle.

Klassisk yoga - Sov Godt.


Lambertseter - Nordstrand.

Timen passer for alle enten du ønsker bedre søvn eller om du bare ønsker en rolig yogatime og avslutning på dagen.

Sover du dårlig? Enten du har innsovningsproblemer, våkner til ulike tidspunkt eller opplever at søvnkvaliteten er nedsatt, er yogatradisjonen full av smarte verktøy for å håndtere dette.

Vi går gjennom hvilke yogaøvelser, avspennings, meditasjons og pusteteknikker som kan hjelpe deg til bedre søvn.Yoga for stivemenn


Lambertseter - Nordstrand.

Er du mann og nysgjerrig på yoga kan du nå komme på en dame-fri yogatime hos Fri Yoga.

Her kan du strekke stive fotball lår og få økt fleksibilitet til å forbedre din golfsving.

Mange menn tror feilaktig at en må være myk og smidig for å gjøre yoga. Har du en støl og stiv kropp har du bra utgangspunkt for å oppleve rask bedring av din tilstand.

På kurset legges det vekt på oppmerksomhetstrening, styrke og intensitet i timen, kombinert med tøyninger, avspenning og pust som kan få stamme muskler mykere og fokuseringsøvelser som trener opp balanse og konsentrasjon. Du kan etter timen oppleve større ro i kropp og sinn, få mer overskudd og mental klarhet.

Formålet med å sette opp eget kurs for menn er at vi håper at flere menn vil oppdage at yoga er et godt verktøy til eget velvære og utvikling.

Yoga virkninger kan være:

Økt styrke
Bedret konsentrasjon
Redusert stress
Mer overskudd og energi
Økt fleksibilitet
Friere pust
Bedret balanse og koordinasjon
Økt smidighet til å forbedre din golf sving
Oppmykning av stive fotball og treningslår
Yoga for gravide

Lambertseter - Nordstrand.

Dette kurset er for deg som er gravid. Kurset er satt sammen av enkle øvelser som passer for gravide. Vi har mye fokus på pust og avspenning.

I tillegg har kurset fokus på fødselsforberedelse og er dermed viktig for gravide som ønsker å dra direkte nytte av yoga, avspenning og pust under fødselen.

Yoga for gravide er en fin måte å ta hånd om seg selv og slappe av på under svangerskapet.

Yoga under graviditet kan være med på å forebygge vanlige plager og kan forberede deg til fødselen.

Kurset inkluderer også en fødselsgjennomgang, partner kan være med denne kvelden. Se beskrivelse for fødselsgjennomgang under.

På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Fødselsgjennomgang

Lambertseter - Nordstrand.

Dette kurset er for deg som er gravid. Kurset vil gi deg og eventuelt din partner en grunnleggende forståelse og kunnskap om de forskjellige fasene under fødsel. Vi vil også gå igjennom forskjellige stillinger som man kan bruke, du vil lære om smertelindring, fødselsmassasje, pusteteknikker og hva dere selv kan bidra med for å legge forholdene til rette for en best mulig fødselsopplevelse.

Fødselsgjennomgangskurset er inkludert i kurset «yoga for gravide», og du får automatisk plass. Det er mulig å kun melde seg på fødselsgjennomgangskurset uten å gå på yoga for gravide kurset.Kursets innhold:
- Fødselsforløpet - De forskjellige fasene.
- Hvordan bruke forskjellige stillinger under åpningsfasen.
- Smertelindring.
- Din partner/fødselshjelper er med for å lære hvordan han/hun kan assistere deg med fødselsmassasje, gode stillinger og støtte under fødselen.
- Gjennomgang av de forskjellige pusteteknikkene som kan brukes under fødselen.
- Varighet ca 3 timer.

Kurset finner du under workshop fanen her.Vinyasa Flow RoligEn rolig vinyasa time som passer for alle. Her bruker du dynamiske bevegelsessekvenser hvor yogastillingene glir over i hverandre i takt med åndedrettet, du øker blodsirkulasjonen, styrker og tøyer musklene og kommer ut av timen med bedre holdning og en ny letthet i kroppen og sinnet!På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Yin yoga/ Restorative yoga.I denne timen vil du finne pusterom og tid til restitusjon gjennom en aktiv avslapping. Rolige øvelser vil berolige både kropp og sinn, og redusere stress.

Gjennom ulike øvelser vil Yin yoga/ Restorative yoga. skape harmoni og balanse på en selvhelbredende måte. Pusteøvelser, meditasjon og lang avspenning vil også være en del av innholdet i timen.

Denne timen passer for alle. Om du har skader, føler tretthet, har lite overskudd, har stressrelaterte påkjenninger, eller rett og slett trenger en dyp avspenning er du velkommen til denne timen.På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.

Yoga og MindfullnessDenne timen er en rolig yogatime som kombinerer pust og yogaens myke flyt - en dans av stillhet og bevegelse.

Med MindfulYoga kan du lande i eget nærvær med hjelp av pusten, for å roe ned sinnet og gi slipp på gamle spenninger og blokkeringer.

Yogaøvelsene utføres i et myk og rolig tempo, og du inviteres til å lytte til dine sensasjoner i kroppen ved å vende blikket innover å gå inn i pusten. Her kan du komme i kontakt med deg selv på et dypere plan, og samtidig oppnå yogaens fordeler som mindre spenninger, bedre søvn og økt bevissthet og tilstedeværelse. Timen begynner og avsluttes med en god avspenning, dikt, syngeboller og Koshi instrument.På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.

Yoga for vonde hofter og bekken

Lambertseter - Nordstrand.

Denne timen er for deg som har plager i bekkenet og hoftene.

Vi gjør myke øvelser som ikke belaster hoftepartiet.

I dette kurset vektlegger vi rolige og avstressende yogaøvelser, pusteteknikker for ny energi og balanse, avspenning og tilstedeværelse.

Du trenger ikke være spesielt myk, og du står fritt til å stå over øvelser grunnet fysiske begrensninger. Du vil allikevel få god virking av yogaen.

Vi vil jobbe med fysiske øvelser for å løse opp i og sikre god bevegelighet i muskler og ledd, og pusteøvelser for å gi en friere og mer naturlig pust. Samtidig utforsker vi enkle teknikker for mer tilstedeværelse og mindfullness, og blir kjent med dybdeavspenning.

I dette kurset vil vi ha en spesielt rolig og forsiktig tilnærming til den fysiske yogaen, noe som gjør at kurset passer godt hvis du har spesielle hensyn å ta.BarselyogaDette kurset er for nybakte mødre og deres baby (må ha vært på 6 ukers kontrollen). Klassen er en kombinasjon mellom å få mor tilbake i form, og stimulere koordinasjon og blodsirkulasjon hos babyen med sang og leker. Vi har fokus på oppstrammingsøvelser for bekken og mage, samt stillinger som fjerner spenninger i rygg, skuldre og nakke.

Videre jobber vi med pusten slik at vi får opp energinivået. Kontakten mellom mor og baby står sentralt. Dette er en unik sjanse for mor og barn til å lytte og lære av hverandre.

Minimum 6 personer på dette kurset. Vi setter også opp barselyoga etter forespørsel til din barselgruppe.

På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Yoga for barn.En sint katt, en lang giraffe - la barna bli kjent med kroppen og pusten gjennom yoga.

Barneyoga er en aktivitet hvor ditt barn kan bli med helt uten forkunnskaper og med sitt eget utgangspunkt. Vi gjør øvelser sittende, liggende og stående. Øvelsene er morsomme og vi fokuserer på bevegelsesglede, mestringsfølelse og konsentrasjon.

I yoga trener du både kropp og sinn, og gir økt koordinasjon, bedre smidighet og balanse. Både voksne og barn kan oppleve et bedre energinivå, bedre konsentrasjonsevne mer selvtillit og ro. Forskjellen er at her er alt på barnas premisser.

La ditt barn oppdage yoga selv, og merke de gode effektene!

Hvilke fordeler har barn av å gjøre yoga:

- En sterk kropp
- God balanse
- Økt konsentrasjon
- Bli kjent med egen kropp
- Finn ro og stillhet i kroppen
- Bedre søvn
- Ha det gøy
- Holde seg frisk
- Med mer

Det er viktig at barna vasker hender og skifter klær om de kommer rett fra BHG/skole, med tanke på at vi ikke ønsker sand inn i lokalet eller at mattene blir skitne.

Barn synes det er gøy å ha egen yogamatte, gjerne i en farge de liker.På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Fri pust - Oslo

Kommer


I dette kurset retter vi fokuset mot pusten, og hvordan man kan lære å puste dypt og riktig. Her lærer du å kombinere pust med yogaøvelser, og vi skal igjennom mange ulike pusteteknikker.

I kurset blir det lagt vekt på at man lærer øvelser og teknikker som man kan fortsette med å bruke på egenhånd etter kursets slutt. Under kursforløpet blir det dermed gitt hjemmelekser fra gang til gang. På den måten blir du oppmerksom på og kjent med pusten din. Hjemmeleksene er enkle og krever ikke mer enn fem til ti minutter hver gang.

I Østen har de et ordtak som sier:" Vis meg hvordan du puster og jeg skal fortelle deg hvordan du lever ditt liv!" Her i vesten legger vi dessverre alt for liten vekt på viktigheten av riktig pusteteknikk.

På helligdager holdes det ikke kurs. Se nederst på siden hvilke datoer dette gjelder.Følgende datoer holdes det ikke kurs:

Følgende datoer holdes det ikke kurs:

Uke 8, 20.02-24.02 - Vinterferie.
Uke 15, 10.04-17.04 - Påskeferie.
Uke 18, 01.05 - 1. mai.
uke 20, 17.05 - 17. mai.
Uke 21, 25.05 - Kr. Himmelfartsdag.
Uke 23, 05.06 - 2. Pinsedag.
Uke 40, 02.10-08.10. - Høstferie.

Kurs - påmelding

Priser

Kontakt

  • Sikker netthandel med Fri yoga Priser i NOK ink. mva.
  • Jenny Vågane, Munkerudveien 13 B, 1163 OSLO, Org.nr.: 992 381 639, Telf: 48 13 19 79